Park Reception Hall of LUXERIVERS – It’s Not Just a Sales Office, But Also an Art Museum


Encircled by two rivers, Chongqing is of undulating terrain. Compared with other cities, Chongqing has a sense of folds, a stereoscopic effect, and a concave shape. With the three-dimensional beauty of Chongqing as its main design concept, the overall space absorbed the artistic conception and pattern of Chongqing, a mountain city, and materialized the concept into those design elements. Through the artistic expression of the natural environment and urban culture, Wanhua Group presents a new landmark in Chongqing for the first time!

“We wanted to establish a spatial relationship symbiotic with nature. Chongqing’s geographic features were taken as the design source, and the space and functions connected with a bionic skin, so as to realize the experience of seamless connection and natural transition in the reception hall, rather than the existence of separate spaces.” – Feng Weimo

The Park Reception Hall was jointly designed by the design team jointly led by Feng Weimo, the MOD Architecture founder and Song Zhen, Vice General Manager of Wanhua Decoration Center. The tough, restrained, and open temperament of Chongqing was showed from the three lines, namely, time, space, and people, which form a spatial logic.

The ups and downs bring out the extending and layering trend of Chongqing, which is also the most typical feature of the mountain city.

Park Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, China

Feng Weimo adopted the spatial processing technique of backward overlapped steps as the conception of stairs, for example, the inner-surface facade technique further highlights the spatial attribute of the “Art Museum” by interspersing among all spaces. Stairs, watchtowers and functional areas, such as the dining hall, book bar and exhibition hall, are extended in the space which is like a large surface, reflecting the landscape and culture of Chongqing in design.

The concept of natural terraces was introduced into the design of the large steps with rich regional characteristics. In addition, the 6-m high large arc-shaped stairs meet the requirements of activities and gatherings.

Park Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, China

Park Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, China

Park Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, China

Park Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, China

The designers adopted the concept of light show and moving and floating light to create a sense of bursting of light, whose changes in intensity present different beats, rhythms and levels of the space with a distinctive artistic sense.

Luke Study Club is also located on the third floor. In order to create the comfort of reading under natural light, the skylight was combined with luminous membrane, and the ceiling was equipped with the modeling of folded boards to enrich visual senses. The design ensured a multi-dimensional spatial experience to the greatest extent. The spatial blocks and bookshelves are combined and light intersperses among them, forming a strong sense of sequence and rhythm.

The surrounding suspending edges, viewing positions for remote scenery, and luminous processing positions on the floor provide interesting light sources.

The arc-light hall on F/-1 is an annular sunken area. Here boundless fusion and unlimited interaction with customers are formed when they are immersed in the special visual and sound effects.

The ceiling, called “Waterfall of Light”, implies the light of civilization contained in the iterative evolution of the times.

In the dining hall, the cross mirror stainless steel ceiling and polished black jade marble floor form the visual continuation with the reflection of the dragon scales, and complement the colors inside the space, presenting an upward visual focus. Suspended in the air, a convex lens was used as a partition between the dining tables to reflect everything inside.

The swimming pool was named Sunshine Forest. A series of geometric luminous lamps simulate the natural sunlight shining into the water and create the visual feeling of the sunshine forest. The gym, named Steel Jungle, uses mirrors to extend the space, and the reflection between the ceiling and partition ensures the fluency of the space.

The backward space serves as a background and is also like a big net, which firmly connects all the functions, so as to present not only a space with rich shapes, but also a cognitive expression of urban culture and art, and a scenario for interactive experience.

More images of Park Reception Hall of LUXERIVERS:
Park Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, ChinaPark Reception Hall of LUXERIVERS, Chongqing, China

Project info
Project Name: Park Reception Hall of LUXERIVERS
Project Owners: Wanhua Investment & Liangjiang Real Estate
Design Director: Song Zhen (Wanhua Decoration Center); Feng Weimo (MOD Architecture)
Hard Decoration Design: MOD Architecture; Zhang Feng, Xie Hangcheng, & Jiang Yan (Wanhua Decoration Center)
Soft Decoration Design & Artwork Planning: Zhou Huayuan, Sun Weiqi (Soft Decoration Team of Wanhua Decoration Center)
Deepening & Implementation of Soft Decoration: Minyue Soft Decoration, VanDerRohe Soft Decoration, Art Craftsman Design, Noah Art, MOD Architecture
Appliances and Video Creation: Shi Jindian, Wu Kuan, Song Zhen, Lai Jiafa, Shi Lu, Li Min
Lighting Consultant: Pudi Design
Project Location: Chongqing, China
Project Area: 8,000 m2
Project Photography: AsYouSee (Wang Ting), HereSpace

Tuvie has received “Park Reception Hall of LUXERIVERS” project from our ‘Submit A Design‘ feature, where we welcome our readers to submit their design/concept for publication.



*Some of our stories include affiliate links. If you buy something through one of these links, we may earn an affiliate commission.


You might be interested in these posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.