Residence K by Satoshi Itasaka

Situated in a quiet residential area, Residence K was built for a young married couple and their little son. The site is a symbolic location which can be described as an entrance to this residential area, located on the corner of a busy alley. Facing a large public facility, this location offers a rare open view, so unusual for the city center.

Designer : Satoshi Itasaka
Photos by Junji Kojima

Residence K by Satoshi Itasaka

Residence K by Satoshi Itasaka

Arranged along this view is the living room with an opening as wide as 10 meters and no pillars blocking the scene outside. High beams that support the opening also allow an adequate height of the ceiling and give a liberating high and wide line of sight, so unlikely for a house in the city.

The outer wall line that creates a very comfortable space was born thanks to the unique shape of the site and to foster this feeling of comfort further indirect lighting constructed in the corner of the rooms become an accent of the house.

Residence K by Satoshi Itasaka

Residence K by Satoshi Itasaka

Residence K by Satoshi Itasaka

Residence K by Satoshi Itasaka

Residence K by Satoshi Itasaka

Location: Tokyo
Year: 2016
Floor: 2 floors
Construction: RC
Site area: 145.3 sq meter
Gross floor area: 147.2 sq meter
Design: Satoshi Itasaka / the design labo .inc
Builder: Eiger co.ltd.

Tuvie has received “Norse 80m Sail-Assisted Exploration Yacht” project from our ‘Submit A Design‘ feature, where we welcome our readers to submit their design/concept for publication.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.